Search for:

Residenties

Jaarlijks worden ongeveer 60 nationale en internationale kunstenaars, onderzoekers, critici en academici geselecteerd via een open call. In samenwerking met kunsthogescholen en universiteiten wordt elk najaar ook een succesvol schoolresidentieprogramma ingericht. De nadrukt ligt telkens op ontwikkeling en creatie. Voorkennis van analoge of digitale grafische technieken is niet vereist.

Algemene Residentie
PeriodeVan januari tot septemberDuur6 weken

Het algemene residentieprogramma stelt elke kunstenaar in staat om een veelvormig, print-gerelateerd project te realiseren dat past binnen diens artistieke praktijk. De focus van de algemene residentie ligt op ontwikkeling, creatie en uiteindelijk productie in een of meer van de ateliers.

Inschrijven voor een algemene residentie in 2022 is opnieuw mogelijk in het voorjaar van 2021.

Essay Residentie
Periode Van januari tot septemberDuur3 of 6 weken

Critici, kunstenaars, curatoren, auteurs en academici kunnen in het Frans Masereel Centrum verblijven om theoretisch onderzoek te verrichten naar het medium grafiek, een kritische tekst over een printgerelateerd onderwerp voor te bereiden, ideeën voor curatoriële projecten te ontwikkelen, enz.

Inschrijven voor een essay residentie in 2022 is opnieuw mogelijk in het voorjaar van 2021.

Schoolresidentie
PeriodeVan oktober tot novemberDuur1 of 2 weken

Een schoolresidentie op het Frans Masereel Centrum is een unieke gelegenheid voor universiteiten en kunsthogescholen met een masteropleiding om met hun studenten -individueel en/of in groep- te werken aan een hedendaags, printgerelateerd project.

Inschrijven voor een schoolresidentie in het najaar van 2022 is opnieuw mogelijk in het voorjaar van 2021.

Jouw winkelmand