Search for:

Residenties

Jaarlijks worden ongeveer 50 nationale en internationale kunstenaars, onderzoekers, critici en academici geselecteerd via een open call. De nadruk ligt daarbij op ontwikkeling en creatie. Voorkennis van analoge of digitale grafische technieken is niet vereist. Het najaar reserveren we voor kunstenaarscollectieven, masterstudenten aan hogescholen en universiteiten, artistieke co-werkers, etc.

Kunstenaarsresidentie
PeriodeVan januari tot september 2024Duur5 weken

Hedendaagse kunstenaars kunnen tijdens een Kunstenaarsresidentie de eigen praktijk verbreden en verdiepen middels een veelvormig, print-gerelateerd project. De focus ligt daarbij op ontwikkeling en creatie in een of meer van onze ateliers.

De Open Call voor een residentie in 2023 werd afgesloten. Aanmelden voor een Kunstenaarsresidentie in 2024 zal mogelijk zijn vanaf mei 2023.

Collectieve Residentie
Periode oktober - november 2023Duur10 dagen

Een Collectieve Residentie is een unieke gelegenheid voor kunstenaarscollectieven, artistieke co-werkers en elke andere vorm van (informele) samenwerking om een hedendaags, printgerelateerd project te ontwikkelen of om samen te werken rond gemeenschappelijke doelen of thema’s.

Aanmelden voor een residentie in het najaar van 2023 kan vanaf februari 2023.

Residentie voor Kunstscholen
Periodeseptember - oktober - november 2023Duur 7 dagen

Een Residentie voor Kunstscholen is gericht op masterstudenten aan kunsthogescholen en universiteiten begeleid door hun docent(en).

Aanmelden voor een residentie in het najaar van 2023 zal mogelijk zijn vanaf februari 2023.

Jouw winkelmand