Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Wouter Huis

Wouter Huis (°1974, Oosterbroek, Nederland) is een visueel kunstenaar die met diverse media werkt. Vandaag woont en werkt hij in Brussel en Hoensbroek. In zijn werk verlegt Huis de grenzen tussen mentale en architecturale ruimte, tussen private en publieke ruimte, tussen fictie en werkelijkheid. Hij verdiept zich in haast onzichtbare, 'willekeurige' details, zoals de wijze waarop hoekpunten elkaar 'raken' en de ambiguïteit van zwarte materialen. Wouter Huis creëert minimale objecten, interactieve (video-)installaties, foto's en (performatieve) screenings. Ook verzorgt hij interventies tijdens tentoonstellingen en in openbare ruimten. Hij plaatst vraagtekens bij de (on)bewuste methoden voor categorisering, (re)presentatie, projectie, inversie, contradictie, overeenstemming en letterlijkheid/verschuiving door te focussen op kleine en (zogenaamd) objectieve veranderingen in de ruimte.

Tijdens zijn residentie in het FMC in augustus 2016 werkte hij met verouderde televisiesneeuwbeelden zoals we die kennen uit de tijd van de VHS-cassettes en televisieantennes. Die stille beelden reproduceerde hij op min of meer nostalgische wijze via zeefdrukken, waarbij één enkel beeld gelaagd wordt gedrukt in rood, groen en blauw. De minimale positieverschuiving bij elke druk zorgt voor een opvallend resultaat met kleurverschuivingen. Dit resulteerde in meerdere series van steeds 24 drukken, hetzelfde getal als het aantal beelden per seconde.

Algemene residentie
15.08.2016 - 02.09.2016

 

Wouter Huis

Wouter Huis

Wouter Huis

Wouter Huis

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen