Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Victoria Browne

Victoria Browne maakt gebruik van openbare speciale collecties om haar materiaalonderzoek toe te wijzen. Ze doet een beroep op traditionele en innovatieve afdruktechnieken in de ontwikkeling van op de site afgestemde installaties.

Haar drukwerk is een daad van creatieve intentie, gecombineerd met mechanische precisie en digitale innovatie. Het resultaat staat in verband met het verleden om tussen te komen in het heden en een alternatieve visuele taal voor een vooraf gedicteerde toekomst af te leveren.

Als oprichtster van de uitgeverij KALEID wijdt ze zich niet alleen aan kunstboeken, maar is ze ook curator en vertegenwoordiger van in Europa gevestigde kunstenaars. Ze is gastdocente in het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen, en geeft workshops rond drukwerk en digitale media in Londen. Het werk van Browne maakt deel uit van openbare collecties in het Tate, het V&A Museum, The National Art Library, het Bristol City Museum en de Bergen Council. In 2013 werd ze door Gill Saunders, Senior Curator of Prints in het V&A Museum, genomineerd en stond ze op de shortlist voor de Arts Foundation Printmaking Fellowship.

Algemene residentie
03.01.2012 - 27.01.2012

 

Victoria Browne 2

Victoria Browne 1

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen