Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Vicente Vertiz Pani

De kans om tijdens een residentie van 6 weken in Kasterlee te wonen en te werken gaf me de mogelijkheid om me te concentreren op een project waar ik sinds 2010 aan werk, en waar ik door het hectische leven dat ik als kunstenaar leid in Mexico City nooit to kom om me er 100% op te concentreren.

De faciliteiten in Frans Masereel Centrum zijn fantastisch en de medewerkers zijn geweldig, dus kon ik mij gedurende deze 6 weken echt concentreren op mijn project dat Wear your etch heet. Het project bestaat uit het vertalen van mijn prints op papier naar textiel als zijde en katoen.

Mijn intentie met dit project is om een kleine edite van draagbare hoge kwaliteitsprints te produceren. Ik begon met een gewone editie van 3 reductie linocuts, elke op een verschillende soort papier. Daarna gebruikte ik de printplaten om op textiel te drukken. De resultaten waren bevredigen, en ik ontdekte nieuwe manieren om reductie op textiel te drukken. Daarnaast gebruikte ik voor het eerst zeefdruk, en heb ik, na verschillende jaren zonder de techniek te werken, weer litho's gemaakt.

Algemene residentie
06.01.2014 - 14.02.2014

 

Monotipo FMC

saliendo del torculo

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen