Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Various & Gould

Het Berlijnse kunstenaarsduo Various & Gould onderzoekt sociaal belangrijke thema's als werk, migratie, (seksuele) identiteit, dood en de huidige financiële crisis op een speelse en intuïtieve manier. Sinds hun begin van hun samenwerking in 2005 vormen hun gemeenschappelijke passies als hun liefde voor papier, hun enthousiasme voor de toevallige schoonheid in het dagelijkse leven en kunst in de openbare ruimte de kern van hun artistiek werk. Ook al zijn zeefdrukken en collage hun specialiteit, zijn ze recentelijk ook begonnen met het experimenteren met publieke performances en installaties.

Hun doel voor hun residentie in het Frans Masereel Centrum was het onderzoeken van en experimenteren met methodes om op een collaboratieve manier te drukken. In plaats van gemaakte prints weer te versnijden om collages te maken, integreerden ze de collagetechniek in hun drukproces. Elke beeld bestaat uit vele kleine deeltjes, om de beurt geprint door de twee kunstenaars. Het resultaat is een serie collage-prints. De beelden werden geïnspireerd op Belgische architectuur, die minder onderworpen is aan beperkende bouwvoorschriften en dus meer ruimte laat voor individualtieit.

www.variousandgould.com

Algemene residentie
07.01.2013 - 15.02.2013

 

Various&Gould 2

Various&Gould 4

Various&Gould 1

Various&Gould 3

Various & Gould - Duality

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen