Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Tom Tosseyn

12 jaar ervaring in mode, van subcultuur en street wear tot high-end fashion. Specialisatie in opmerkelijke, geavanceerde ontwerpen met sterke concepten voor unieke en exclusieve producten. 

Klanten: Raf Simons, Jil Sander, Alexander Mc Queen, Tim Coppens, honest by,AF Vandevorst, Acne Jeans, Adidas Y-3, …

Bio: Na twee jaar industrieel ontwerp aan het Henry Van de Velde Instituut in Antwerpen kiest Tom Tosseyn voor Grafisch Ontwerp aan het KASK in Antwerpen, waar hij in 1998 afstudeert. Drie jaar later wordt Tom laureaat in de kunsten aan het HISK in Antwerpen.

Tijdens zijn studies ontwerpte Tom reeds graphics voor t-shirts, logo's, uitnodigingen,... in opdracht van kledingwinkels. Ondertussen valt hij op in de Antwerpse straten met zijn guerilla kunst en zijn posters en flyers voor de legendarische doZer underground feesten en evenementen georganiseerd door 5voor12 (o.a. De Nachten, 10DAYSOFF, Night Cruiser, De Zomer van Antwerpen).

Toms modecarrière begint in 2002, wanneer hij naar Italië verhuist om het creatieve team van Diesel (55DSL) te vervoegen. Vier jaar later wordt hij gerecruteerd door Hugo Boss in Duitsland. Na zes jaar werken in het buitenland keert Tom terug naar België. Sinds 2008 woont hij in Antwerpen, waar hij nog steeds actief is als freelance ontwerper en adviseur voor verschillende internationale kledingmerken en high fashion labels, zoals McQ (Alexander Mc Queen), Raf Simons, Tim Coppens, Adidas Y-3, AF Vandevorst, Acne Jeans, Jil Sander, honest by, DUST magazine,… Gedreven door zijn toenemende interesse voor mode ontwerpt Tom in 2011 een limited edition van luxe zijde foulards, gevolgd door een t-shirt reeks en zijn bekende weekendtas; het begin van een nieuwe uitdaging.

Sinds 2010 neemt Tom zijn artistieke carrière verder op en doet mee aan shows met Belgische en internationlae kunstenaars in Z33 in Hasselt, galerie Annette De Keyser en MX7 gallery in Antwerpen. Hij geeft sindsdien ook les in het KASK in Gent (departement Mode en Textiel) en leidt workshops in verschillende Europese academies.

Algemene residentie
08.08.2016 - 02.09.2016

 

FRANS

Tom Tosseyn

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen