Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Sylvie De Meerleer

'Wir sind die Bienen des Unsichtbaren. Wir tragen leidenschaftlich den Honig des Sichtbaren ein, um ihn im großen goldenen Bienenstock des Unsichtbaren anzuhäufen.' Rainer Maria Rilke, Duineser Elegien, letter to Hulewicz, November 1925.

In 'Le Miel du Visible' worden texturen en structuren van natuurelementen nauwgezet bestudeerd en weergegeven. De bouwstenen voor dit project zijn een 70-tal minutieuze etsplaten van 4 op 4 cm waarop telkens een andere huid is getekend.

In het totaal werden 840 afdrukken gemaakt, bijgescheurd en met de chine-collé-techniek verwerkt tot grotere, organische gehelen waarbij alle texturen vloeiend in elkaar overgaan. Zij smelten samen tot tactiele landschappen die ogen uitdagen om handen te zijn en van het ene tastbare gevoel in het andere te glijden. Visuele vingers zoeken hun weg in het landschap, bewegen zich voort tussen zacht en ruw.

Algemene residentie
30.06.2014 - 08.08.2014

 

Le miel du visible (2)

Le miel du visible

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen