Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Solveig Landa

Solveig Landa (Stavanger, Noorwegen) behaalde een BFA (Bachelor of Fine Arts) aan de Montana State University en een MFA (Master of Fine Arts) aan de University of Washington. Haar werk werd opgenomen in talrijke groepstentoonstellingen op zeer diverse locaties: van innovatieve commerciële galerieën tot ruimtes in eigen beheer van kunstenaars of non-profitinstellingen in Noorwegen, Europa en de VS. Haar werk hangt in Noorwegen in openbare ruimtes en is ook opgenomen in de collecties van o.a. het Nordic Heritage Museum in Seattle en de Noorse ambassade in Beiroet (Libanon). Ze kreeg beurzen van de Association of Norwegian Visual Artists en is aangesloten bij de Norwegian Visual Artists Association en de Association of Norwegian Printmakers. Landa onderwijst kunst en beheert Tou Trykk, een printatelier in Stavanger.

In haar kunst werkt Landa met afdruk, sculpturen en installaties. Ze koppelt eenvoudige vormen aan motieven die naar de natuur verwijzen. Zo beschrijft ze wat ons fragiel lijkt en de aan complexe relaties inherente spanning, evoluerend naar een interpretatie van een zowel fysiek als geestelijk landschap. Kwetsbaarheid en evenwicht zijn kernwoorden en ze streeft naar rustpunten in haar kunst. Ondanks de doorwrochte thema's straalt haar beeldende werk sierlijkheid en sereniteit uit. Het valt tegelijk te lezen als mystiek, krachtig, kwetsbaar én sierlijk.

Gedurende de residentie in het Frans Masereel Centrum focuste ze op een reeks zeefdrukken waarin ze niet alleen de mogelijkheden van deze techniek aftast maar ook een soort droomtafereel toont dat de vluchtigheid van het leven verwoordt.

www.toutrykk.no

Algemene residentie
28.08.2017 - 29.09.2017

 

A Wind Through Me 2016_ 82 x 112cm photo of monoprint

I keep small silent things 2016_82 x 112cm_ photo of monoprint

Kiss the Ground 2017_56 x 76cm monoprint

Tear running 2017_56 x 76 cm monoprint

In the Day- At night 2016_ 82 x 112cm photo and monoprint

I am not afraid to dream 2016_ 56 x 76 cm monoprint

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen