Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Sofie Van der Linden

Mijn werk vertrekt vanuit een interesse in ruimtes, meer bepaald de beleving en de herinnering van en aan bepaalde ruimtes. Wanneer ik het woord 'ruimtes' gebruik, heb ik het zowel over binnen- als buitenruimtes, over tussenruimtes, verschillende manieren waarop ruimtes worden ingedeeld/onderverdeeld, vergeten en verloren ruimtes, en zo verder. ik breng deze ruimtes in kart aan de hand van tekeningen en soms ook met (aanvullende) korte teksten of ingrepen in een ruimte. De potloodtekeningen zijn receonstructies van een ruimte. Ze geven een doorkijk in hoe de ruimtes (volgens mij) in elkaar zitten en wat er zich achter de muren afspeelt. 

Door mij in te leven in de plaatsen die ik teken, kom ik in een soort mentale ruimte terecht die mij erg aanspreekt. Ik beproef mijn oriëntatiegevoel en ruimtelijk inzicht, mijn oog voor details en tegelijkertijd krijg ik te maken met de beperkingen van het geheugen, de hiaten. 

Algemene residentie
16.04.2012 - 25.05.2012

 

kamers

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen