Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Sih Ci Fan

Mijn werk focust zich op de vraag: Hoe kunnen we het traditionele print medium vandaag herdefiniëren, nu het beetje bij beetje vervangen wordt door digitale druk?

Mijn twee werken concentreren zich op lichamelijke manieren van drukken. Het werk “Collaborate with a printer” is een performance. Zoals een printer een blad afdrukt, zo heeft ook de drukker zelf een vingerafdruk op hetzelfde blad. Dit werk wil vergelijkingen maken tussen het menselijke lichaam en de machine.

Het andere werk is ”Try to be a circle”. In dit werk dacht ik na over hoe het proces van drukken (drukken, schuren, schoonvegen) te benadrukken. Daarnaast wilde ik ook dat het werk zou verwijzen naar de residentieplek. Dus schreef ik een persartikel over een opmerkelijke happening: een Aziatische kunstenaar die gedurende 9697 min een vierkante koperplaat schuurt, in de hoop van ze in een cirkel te veranderen. Om het printmaking proces om te zetten in een betekenisvolle handeling.

Algemene residentie
20.01.2014 - 21.02.2014

 

collaborate with printer

Finger print 1 2

P1220744

Try to be a circle news.logo final jpg

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen