Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Samuel Cucher

Anthony Aziz (geb. 1961, Lunenburg, MA, USA)
Sammy Cucher (geb. 1958, Lima, Peru)

Sinds ze elkaar in 1990 als studenten in San Francisco ontmoetten, werken Anthony Aziz en Sammy Cucher samen als een team. Hun werk wordt als baanbrekend erkend in het domein van de digitale fotografie, in het bijzonder met een reeks figuratieve beelden die het postmenselijke lichaam in een tijdperk van toenemende technologische ontwikkeling trachten te tonen. In een recenter verleden hebben ze immersieve meerkanaals video-installaties gecreëerd, naast een reeks jacquardtapijten die een post-9/11 landschap van conflicten en verdeeldheid tonen, een uit haar evenwicht geslagen wereld.

Hun projecten zijn vaak geëxposeerd en gepubliceerd, met tentoonstellingen in het New Museum of Contemporary Art, New York; het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid; de Photographer’s Gallery, Londen; de Fondation Cartier, Parijs; de Nationalgalerie, Berlijn; het Los Angeles County Museum of Art en het San Francisco Museum of Modern Art. In 1995 exposeerden ze hun reeks DYSTOPIA in het Venezolaanse paviljoen op de Biënnale van Venetië.

Prenten en sculpturen van Aziz + Cucher zijn opgenomen in de vaste collecties van een groot aantal belangrijke musea en stichtingen, zoals het San Francisco Museum of Modern Art; het Los Angeles County Museum of Art; het Musée de l’Elysée, Lausanne, Zwitserland; het Fonds National d’Art Contemporain, Parijs; het Maison Européenne de la Photographie, Parijs; het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid en de National Gallery of Australia.

Aziz + Cucher ontvingen in 2015 een New York Foundation for the Arts Fellowship in Digital and Electronic Art.
Anthony en Sammy doceren allebei aan de Fine Arts Faculty van de Parsons School of Design /The New School in New York City.

Algemene residentie
24.10.2016 - 02.12.2016

 

Nuit Blanche Toronto 2015

Synaptic Bliss video install, La Vilette, Paris

In Some County under a Sun and some Clouds, video installation, 2012

from Dystopia series 1995

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen