Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Paula Garcìa Arizcun

Paula García Arizcun werd geboren in Madrid, Spanje. Daar haalde ze haar diploma Gravure- en druktechnieken en Grafisch ontwerp aan de Escuela Artediez.
Haar werk bestaat vooral uit tekeningen en drukwerk, twee vormen van artistieke uitdrukking. Het kenmerkt zich door zijn eenvoud. Het verwijst naar momenten en gevoelens. In die zin staat het haaks tegenover puur decoratief werk en laat het zich niet uitleggen.
Creatie is voor haar een heel intieme aangelegenheid. Ze werkt aan haar tekeningen als een manier om haar verbeeldingswereld tot uiting te brengen, haar zorgen en haar kijk op de dingen rond zich, die ze meestal niet begrijpt. Ze beschouwt het creatieve proces als een fundamenteel element om haar werk te begrijpen. Het tekenen zelf, het geluid van het potlood of de pen op het papier, de stroken, het gommen en opnieuw proberen tot het resultaat er is...
Drukwerk vindt ze al even boeiend, niet zozeer om zijn essentiële opzet, met name afbeeldingen reproduceren, maar eerder om de manier waarop ze haar tekeningen en ideeën vorm kan geven en bewerken met diverse technieken, tot ze het gewenste resultaat bereikt. De techniek die ze het meest gebruikt, is lithografie. Lithografie is heel direct en biedt de mogelijkheid de stroken ten volle tot uiting te laten komen, iets wat in haar werk sterk aanwezig is. Bovendien leent deze techniek zich heel goed tot haar manier van werken.

CONTACT
PAULA GARCÍA ARIZCUN
Madrid, Spain
+0034 699896840
paulagarizcun@gmail.com
http://cargocollective.com/paulagarciaarizcun

 

Bekijk de video die ze maakte tijdens haar residentie op Frans Masereel Centrum.

Onderzoeks-residentie
03.01.2012 - 24.02.2012

 

sb

LITHOMATIC7

LITHOMATIC4

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen