Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Paul Bailey

Paul Bailey is een Ierse grafisch ontwerper en docent met thuisbasis in Londen. Hij verdeelt zijn tijd tussen onderwijs, onderzoek en design.
Nadat hij zijn MA-diploma in Communicatiedesign haalde aan het Central Saint Martins (2008) werd Paul Course Director, BA (Hons) Grafisch ontwerp aan het South Essex College (2008-10) en werkt hij als Lead Tutor FdA/BA (Hons) Design voor grafische communicatie aan het London College of Communication, UAL.
Paul is ook nog steeds actief als onderzoeker rond het boek en wordt regelmatig uitgenodigd om zijn publicaties toe te lichten aan universiteiten en op conferenties en gespecialiseerde onderzoeksfora in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Zijn onafhankelijke onderzoek werd bekroond met talrijke prijzen, steun en erkenning (bv. ISTD, HETAC, Stationers’ & Newspaper Makers Award, ...).
Paul werkt ook in opdracht samen met diverse kunstenaars en designers, waarbij hij diverse rollen vervult. Enkele van zijn jongste verwezenlijkingen zijn de deelname aan een performance op de tentoonstelling Circa 1960 in Londen met kunstenaar Jimmy Merris en de publicatie van zijn eerste boek, ‘A Place is a Space We Give Meaning’, dat in heel Europa werd verspreid, in opdracht van het kunstenmagazine Folio.
Daarnaast is Paul ook directeur en medeoprichter van de gelegenheidsdesignstudio We Draw Lines. Klanten zijn onder andere de V&A, Central Saint Martins en de British Council. De studio stelde zijn werk al vaak tentoon op het London Design Festival en gaf onlangs een lezing over gelegenheidspraktijk op het Drop Everything Arts and Culture Festival in Ierland.

‘IN | SIGHT | OVER’ bouwt verder op bestaand onderzoek over de fysieke aard van de boekvorm met een specifieke focus op de impact van nieuwe leesomgevingen en de daaruit voortvloeiende ontwikkelingen. Dit werk is een eerste verkenning van de huidige evolutie in de hiërarchie in de conventies van lezen en kijken.

Algemene residentie
27.08.2012 - 21.09.2012

 

Paul Bailey 2

Paul Bailey 3

Paul Bailey 1

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen