Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Michael Fliri

Michael Fliri werd in 1978 geboren in Zuid-Tirol, Italië. Hij woont in Italië en in het Oostenrijkse Wenen. Hij studeerde kunst aan de Accademia di Belle Arti Bologna, de Akademie der Bildenden Künste, München, en de Kunstakademiet Bergen, Noorwegen. Michael produceert video's, fotografie en beelden, naast live performances. Zijn werken zijn overal in Europa in solo- en groepstentoonstellingen tentoongesteld, zoals: Fondazione Merz Turijn; Museion, Bolzano; Mart, Rovereto; Reina Sofia, Madrid; Contemporary Art Center Luigi Pecci, Prato; Biennale Moskou; Hangar Bicocca, Milaan; Maison Particulière, Brussel. Hij heeft live performances gegeven in prestigieuze musea als het Centre Pompidou, Parijs (2012), de Kunsthalle Düsseldorf(2015), de Generali Foundation, Wenen (2010) en het Ferdinandeum, Innsbruck (2014).
Michael was kunstenaar in residentie in het Centre des Récollets Parijs in 2008 (op uitnodiging van de Dena Foundation) en Air in Antwerpen in 2011 (geselecteerd door Needcompany). Hij werd bekroond met de Kunstenaarsprijs van de Stad Wenen en het Oostenrijkse Ministerie van Cultuur (2007) en de ZF Art Award, Friedrichshafen, Duitsland (2014) en was kunstenaar in residentie in het Frans Masereel Centrum (2015).

Algemene residentie
01.07.2015 - 28.08.2015

 

Michael Fliri

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen