Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Megan Hinton

Artistiek statement 2017

Mijn werk begint met observeren – kijken naar het landschap, de structuren en figuren die ik zie in mijn omgeving. Die onderwerpen dienen als aanknopingspunten voor de exploratie van het abstracte.

Expressieve beeldvorming ontstaat in het middengebied tussen realiteit en verbeelding.

Mijn manier van werken is intuïtief en niet-mechanisch. Ik geef de voorkeur aan spontane invallen zonder vooropgezet doel. Het proces van het schilderen is voor mij even belangrijk als het onderwerp. Als gevolg daarvan wordt het proces ook onderwerp. Ik onderzoek harmonische kleurrelaties, hoe kleuren op elkaar inwerken op het oppervlak; ik ben minder bezig met de vraag hoe kleuren verschijnen in de realiteit.

De kunstenaars die mij het meest geïntrigeerd en beïnvloed hebben, vertonen een grote variatie in hun werkwijze en onderwerpkeuze. Voorbeelden zijn Pierre Bonnard, Nicolas DeStaël, Biala, Emile Nöld, Frank Auerbach, Susan Rothenberg en Amy Sillman. Ik hou van kijken, fotograferen, tekenen, schilderen, drukken en van het herwerken en heruitvinden van een geschilderd beeld. Mijn opleiding, permanente studie, dagelijkse praktijk en onderbewustzijn voeden de alchemie die uitmondt in mijn werk.

Algemene residentie
04.09.2017 - 29.09.2017

 

Megan Hinton-Ruin II, offset monotype

Megan HInton-Ruin IV- offset monotype

Megan Hinton-Ruin I - sugarlift etching

Megan Hinton-Ruin 2-offset monotype

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen