Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Marta Kubiak

Geboren op 21 november 1985 in Wroclaw, Polen. In 2009 behaalde ze een master in grafisch ontwerp en grafische kunsten aan de Eugeniusz Geppert Academy of Art and Design in Wroclaw, Polen. In 2009 werd ze als laboratoriumtechnicus aangeworven in de Studio of Serigraph Printing van Prof. Christoper Nowicki en Adj. Malgorzata Warlikowska. In 2011 werd ze assistent-docent in de Studio of Serigraph Printing van Prof. Christoper Nowicki. Ze werkt als grafisch kunstenaar, vooral met zeefdruk maar ook met grafisch design.

JOURNAL
"'Journal' is een reeks prenten rond de betekenis van het leven en de bewuste beleving ervan. Ik focus op de inhoud van het leven, op de belangrijke maar schijnbaar pietluttige dingen die het dagelijkse leven zijn ritme geven. Het grafische proces is voor mij een temmen van emoties en gebeurtenissen. Het is een poging om herinneringen en beelden vast te houden die om de ene of andere reden belangrijk voor mij zijn. Ik vertrek van situaties van vroeger en van hier en nu.
Tijdens de residentie heb ik mezelf een uitdaging gesteld: terugdenken aan een bepaalde dag, een gebeurtenis, een situatie, met slechts één symbool, één beeld, één specifiek ding dat ik die dag heb gezien of gehoord en dat me inspireerde. Dit hele proces heeft me geleerd om op de kleine dingen te letten, de banaliteiten die de essentie van ons leven zijn. Tegelijkertijd heb ik onderzoek gedaan naar de techniek van de fotopolymeergravure."

Algemene residentie
13.07.2015 - 07.08.2015

 

Marta Kubiak

Marta Kubiak

Marta Kubiak

Marta Kubiak

Marta Kubiak

Marta Kubiak

Marta Kubiak

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen