Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Marlies Goesaert

(°1955 Kortrijk, België)

"Na studies fotografie in Gent koos ik voor vrije grafiek zodat ik verder kon werken met foto’s, namelijk met de techniek fotopolymeer.
In mijn werk zijn foto’s van gebouwen belangrijk, op reis of onderweg nemen ze een groot percentage in van mijn beelden. Na grondige selectie kies ik dan een foto uit waarmee ik op de computer aan de slag ga. Met details of aan de hand van uitsnijden creëer ik een nieuw beeld. Door middel van herhaling en/of spiegeling en door het weglaten van storende details bereik ik een zekere abstractie. Het eindresultaat komt los van het oorspronkelijke beeld.

In het FMC heb ik mij vooral gefocust op de techniek fotopolymeer of hoe mijn beeld door middel van die techniek nog een betere afwerking kan krijgen. De dragers van een vrije grafiek, de verschillende soorten drukpapieren, zorgen voor een aparte uitstraling die een fotoprinter nauwelijks kan benaderen. Verder heb ik geëxperimenteerd met de vierkleurendruk waarmee je een andere sfeer kan bereiken dan met zwart/wit."

Algemene residentie
23.01.2017 - 03.03.2017

 

Marlies Goesaert

Marlies Goesaert

Marlies Goesaert

Marlies Goesaert

Marlies Goesaert

Marlies Goesaert

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen