Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Marjolijn De Wit

Marjolijn de Wit behandelt schilderijen, werk op papier, keramiek en installaties op een collage achtige manier, terug verwijzend naar andere tijden, plaatsen en dingen. Functionerend als een archeologische vondst, waar zij gesprekken initieert tussen schijnbaar ongelijksoortige elementen. De samenstellingen roepen vragen op met betrekking tot 2d en 3d, illusie en werkelijkheid, geschiedenis en toekomst, omgeving en bewustzijn. Door te observeren, transformeren en herschikken, composeert zij een verhaal dat zowel  complexiteit als ruimte voor interpretatie toe laat. Door het concrete trouw te blijven, kan alles zich met behulp van de fantasie van de kijker, in de werkelijkheid afspelen. Desondanks word je in verwarring gebracht door wat je ziet. Het idée dat je naar een gewoon landschap kijkt, moet wijken voor het inzicht dat niets zo is als het op eerste gezicht lijkt.

Fundbüro

Fundbüro is een samenwerking tussen Marjolijn de Wit (NL), Henriette Grahnert (DE), Lubok (DE) en Lorenzo Bravi (IT). Gebaseerd op inspiratie uit de natuur, de geschiedenis, structuren, patronen, gevonden objecten en materialen, bepalen de pagina's hun eigen logica en zijn soms een op zichzelf staand systeem. Het boek is gedrukt op transparante lagen, een mix van zeefdruk en fotocopie.

Algemene residentie
03.06.2013 - 28.06.2013

 

cover

Marjolijn De Wit - 02

Marjolijn De Wit - 01

Marjolijn De Wit - 03

Marjolijn De Wit - 04

Marjolijn De Wit - 05

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen