Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Maria Providencia Casanovas

Geïnspireerd door de meest directe ervaringen en activiteiten in het dagelijks leven, creëert Providencia Casanovas beelden van de relatie die zij vaststelt in haar woon- en werkruimte om vragen met betrekking tot onze opbouw van identiteit met betrekking tot anderen te onderzoeken. Haar werk richt zich op de dichotomie jij/mij en de onderhandelingen die wij maken om ons gevoel van uniciteit op te bouwen.
In dit project concentreert ze zich op de plek waar ze werkte in Frans Masereel Centrum - de ets studio - voor haar onderzoek naar de rol van de werkplaats als een gemeenschappelijke ruimte voor experiment en als ruimte om te verinnerlijken en een schuilplaats te vinden van interferenties van buitenaf.
De twee werken “28 Days in the Printmaking Workshop” en “Light Exposure Unit” zijn het resultaat van haar werk in het atelier, en het gereedschap ter plaatse.

 

Algemene residentie
15.04.2013 - 24.05.2013

 

Light1

xvlight

28 Days In The printmaking Studio

Day 3

Day 13

Day17

Day 25

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen