Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Luis Alonso Rios Zertuche

'Garden' is het resultaat van visueel onderzoek tijdens de residentie in het Frans Masereel Centrum. Het onderzoek verkent manieren om drie verschillende aspecten van de prenten te bestuderen en te kijken hoe ze met elkaar interageren: de voetafdruk van de geperste planten, de illustratie die ze scheppen, en het zichtbaar maken van de handeling die de twee samenbrengt.
De namen van de afbeeldingen komen voort uit de manier waarop de natuur in Bijbelse tijden werd gezien, niet alleen geïdealiseerd maar ook in de overtuiging dat de natuur er is om de mens te dienen. In dit geval is de natuur er om de schepping van het beeld en de kunstenaar erachter te dienen.

Luis Alonso Rios Zertuche (Mexico City, °1985) is een audiovisuele kunstenaar. Hij heeft zowel autonoom als in opdracht op verschillende fronten gewerkt.  Hij studeerde aan de Rietveld Academie (Audiovisuele Kunsten) en toonde zijn zelfstandige werk op de Biennale di Venezia, het Tweetakt Theater Festival en Motel Mozaïque. Momenteel is hij beeldend kunstenaar voor het theaterfestival De Parade en voor choreograaf Jan Martens.

Algemene residentie
06.07.2015 - 07.08.2015

 

Luis Alonso Rios Zertuche - Garden (1)

Luis Alonso Rios Zertuche - Garden (2)

Luis Alonso Rios Zertuche - Garden (3)

Luis Alonso Rios Zertuche - Garden (4)

Luis Alonso Rios Zertuche - Garden (5)

Luis Alonso Rios Zertuche - Garden (6)

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen