Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Lorenzo Bravi

Lorenzo Bravi, grafisch ontwerper, docent, researcher.

Als designer werkt Bravi aan projecten in verschillende velden, zoals publicatie in nieuwe media, beeldsystemen, corporate identity en interactieve installatie. Zijn onderzoek is gericht op de basisprincipes van visuele taal, in een poging om de regels voor niet verbale communicatie op een grondige manier te begrijpen. Door zich te concentreren op wat alledaags en eenvoudig is wil hij de zelfreflectie bij de kijker stimuleren. Hij doceert Basic Design aan de ISIA Urbino graphic design school.

Present Continuous
Zeefdruk octavo, en posters. Het project onderzoekt dezelfde onderwerpen, zijnde de grenzen van het drukproces en het zelfbewustzijn in de woordelijke constructie van de present continuous.
(project onwikkeld in het Frans Masereel Centrum)

Fingerprints
Dit project vertrok van een oefening die erop gericht was de expressiekwaliteiten te vinden in een reeks vingerafdrukken. Na het kiezen van de beste vormen werden ze geschaald en gedrukt in verschillende kleurcombinaties. Zo worden vingerafdrukken, meestal onbewust achtergelaten op kleding tijdens het drukproces, gebruikt als vorm om kleur te testen en worden ze zelf het onderwerp van de prints.
(project ontwikkeld in het Frans Masereel Centrum)

Ikea Press
Verzameling van experimenten met typo. De constructie-elementen van  IKEA® producten worden gebruikt als vervanging van de traditionele houten drukletters en worden zelf drukblokjes voor drukken in gelimiteerde oplagen. Deze elementen werden terug samengevoegd om hun functionaliteit weer terug te krijgen, maar omdat ze de tekenen dragen van het drukproces worden ze zelf unieke industriële producten.


www.lorenzobravi.com
www.uno-di-uno.com

Algemene residentie
13.05.2013 - 21.06.2013

 

01-present-continuous-booklet

02-present-continuous-poster

03-fingerprints

04-fingerprints-big

05-ikea-press-red-stool

06-ikea-press-stool

07-ikea-press-exhibition

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen