Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Lazara Rosell Albear

Lazara Rosell Albear is geboren in Havana, Cuba, in 1971 en behaalde een Master in Audiovisuele Kunst ( medium film ) aan de K.A.S.K. Gent, België, 2000.

Lazara legt zich toe op onderzoek, performance en de productie van cross-mediale projecten, films en evenementen. Filmmaakster, danseres / performer, drumster, klankonderzoekster. Lazara streeft ernaar ons / uw experimenteel bewustzijn te verkennen en te verheffen boven de gebruikelijke stereotypes, door uitvergroting op verschillende niveaus. Verkenning van beweging, migratie, trance, tijd / ruimte - relaties en hun effecten op het menselijke zijn. Haar projecten en samenwerkingsverbanden worden geëngageerd, avant - gardistisch en extreem genoemd, magisch - realistische soundscapes doorweven met de energie van een sterke aanwezigheid. Een aanwezigheid, een ruimte, een site. Transgressie ; onlangs heb ik geëxperimenteerd met de transformatie van woorden via performatieve acties op papier en stoffen, met acryl, gouache, krijt, paster ; acties die sporen nalaten. De gearchiveerde sporen worden dan digitaal bewerkt. Verstoord. Transformaties. Processen.

Algemene residentie
06.02.2017 - 24.02.2017

 

TIMEBYLAZARAROSELLALBEARc14

DresdenBF11_9710

sintgilISmPROCESS

BareFacedperformanceBronx1

cosolosocialclubHabana

DarkSpeechesGadgetland2

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen