Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Krishna Balakrishnan

Grafisch ontwerper, auteur en onderzoeker.

Krishna Balakrishnan is een jonge 'mixed media'-kunstenaar, professioneel opgeleid en werkende als grafisch designer. Zijn werk toont een kritische kijk op sociale, politieke en culturele onderwerpen. Beelden en teksten lopen door elkaar in een verzameling van diverse culturele verwijzingen, schommelend tussen verschillende voorstellingssystemen, om een niet-lineaire perceptie op te roepen van migratie, thuishoren, tijdelijkheid en ontheemding. Zijn werk onderzoekt vaak Indiase streektalen in een hybride Indiaas-Canadese identiteit, door ze uit hun oorspronkelijke context te verplaatsen en te reconstrueren, als representatie van de strijd om symbolische en culturele betekenissen in een nieuwe omgeving in stand te houden.

Hij is gediplomeerd als Master of Design van York University, met grafisch design als specialisatie. Zijn thesis, 'Strange Encounters', gebruikt de interventies van Homi Bhabha's 'derde ruimte' om een ontmoetingsplaats met vreemden te scheppen. Het werk voor deze thesis omvat 'Avatars': bastaardmutaties die ontstaan uit montages van afbeeldingen van hindoegoden en -godinnen, superhelden uit stripverhalen en Disney-prinsessen.
 

Algemene residentie
14.11.2016 - 16.12.2016

 

Strange Encounters book spread 1

From Roses toText

AGTIMIBTVD spread 1

AGTIMIBTVD spread 2

Avatars montage Hanuman Superman

Avatars montage Kali Cinderella

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen