Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Kitty Bons

Ik hou ervan wanneer mensen voor een tijdje een masker opzetten – de vriendelijkheid van een kelner, de stilte in een museum, de naaktheid in een sauna – en dan verder gaan alsof er niets gebeurd is. De voorwerpen en onuitgesproken regels die deze ‘maskers’ mogelijk maken zijn terug te vinden in mijn werk: gordijnen, slingers, boeken, instructies, containers, reisverhalen, souvenirs.

Ik hou ervan te focussen, in te zoomen, te observeren. Ik lees een boek, maak aantekeningen in de marges en gebruik die aantekeningen dan in een afdruk of sculptuur. Ik maak op zichzelf staande structuren die soms een mantel nodig hebben en schrijf verhalen waarin ik de lezer tracht te omringen met afbeeldingen. Ik studeerde schilderkunst en later open atelier in Antwerpen en multimediale vormgeving in Gent. Ik zoek naar plaatsen om te experimenteren en mij te concentreren.

Tijdens mijn residentie heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van textuur, kleur en papier. Het resultaat was een aantal afdrukken, die zullen worden gebruikt in een installatie en collages. De afbeeldingen die ik heb gebruikt zijn afkomstig van eerder onderzoek rond toeristische architectuur en een kunstmatige natuur.
 

Algemene residentie
02.11.2015 - 04.12.2015

 

boekje kuuroord

Rachel Gruijters

DKO 1782

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen