Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Keetje Mans

Keetje Mans geboren in Amsterdam (°1979) studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten en de Jan Van Eyck Academie te Maastricht. 

Een gevoel van culturele 'wrijvingen' loopt als een rode draad doorheen haar schilderijen en tekeningen. Het gevoel is vertegenwoordigd door karakteristieke scènes met mystieke dimensies en verwijzingen naar een exotische folkcultuur, die op hun beurt symbolische boventonen verlenen aan het werk. Ze haalt haar onderwerpen en motieven uit hun context door het gebruik van onsmakelijke kleuren en typografische elementen en misplaatst deze in vage zelfgemaakte interieurs. Ze werkt graag met simpele symbolen en onderwerpen waarmee ze een eigen wereld creëert.

Omwille van deze opvallende karakteristieken ontving Mans een 'Royal Award for Modern Painting' in 2012, gevolgd door een solo-expositie in het Bonnefantenmuseum te Maastricht.

 

Algemene residentie
18.05.2015 - 19.06.2015

 

Keetje Mans

Keetje Mans

Keetje Mans

Keetje Mans

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen