Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Karima Klasen

Mijn schilderijen confronteren tijd en ruimte in de brede zin. Ik bekijk de fysieke ruimte als canvas en schilderkunstige ruimte. Geometrische lijnen en gebiden worden in relatie geplaatst tot de specifieke parameters van elke plaats, individuele elementen uit de ruimtes worden geaccentueerd met plakband, papier en acrylverf, zodat uiteindelijk ruimtes in de ruimtes verschijnen. Het zijn die oncontroleerbare onderlinge afhankelijkheden, tussen situationele constellaties en artistieke interventie die nieuwe betekenissen en perceptuele relaties zichtbaar maken.
De wisselwerking tussen kleur, licht, materialen en locatie is in dialoog met de vooropgestelde stedelijke en locale omstandigheden.
Mijn artistiek proces is open. De referentie tot de respectievelijk verschillende situationele condities, geeft de mogelijkheid van op een repetitieve manier nieuw werk te maken dat op voorhand nooit helemaal bepaald kan zijn.

SP SKETCHES, 2013, verschillende formaten, monoprints/zeefdruk op papier, voorbeelden uit de schetsboeken van tijdens de Frans Masereel Centrum residentie.

Algemene residentie
14.10.2013 - 08.11.2013

 

yellowblackcircle

IMG_3547cs

IMG_3649cs

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen