Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Julia Panadés

Julia Panadés werd geboren op 27 oktober 1978 in Belo Horizonte, Brazilië, waar ze nog altijd woont en werkt. INHABITED WORD is de titel van een onderzoeksproject rond poëzie en tekeningen waaraan ze momenteel werkt. Wat ze schrijft, bevat altijd in zekere mate ook beelden, waardoor elk woord uiteindelijk een tekening wordt. Deze twee praktijken roepen elkaar op en zijn de drijfveer achter haar poëzierepertoire. De afgelopen jaren deed ze onderzoek naar de relatie tussen tekst en beeld, tekst als beeld en beelden als tekst. De ervaringen die ze daarmee opdoet, legt ze vast in boeken. Ze werkt als docent tekenen en creativiteit aan de Guignard School.
Julia is doctoraatsstudente in Literaire studies aan de faculteit Literatuur van de Federale Universiteit van Minas Gerais. Ze heeft een masterdiploma Visuele kunsten van de School voor Schone kunsten en een diploma Schone kunsten van de Guignard School. Sinds 2009 werkt ze als gastkunstenares met het circus- en dansgezelschap Cia. Suspensa. Deze samenwerking leidde in 2011 tot de voorstelling ‘Enquanto Tecemos’. In 2012 publiceerde ze het boekje POEMIA CONTAGIOSA via een creatief samenwerkingsproject, SIMBIO, in Belo Horizonte. In juni-juli 2012 was ze kunstenaar in residentie in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee, België.

CONTACT
www.juliapanades.net
www.palavrahabitada.wordpress.com

Algemene residentie
18.06.2012 - 13.07.2012

 

while waiting_cover

while waiting_page one

while waiting_page five

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen