Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Jae Young Kim

"Mijn werk draait om de sporen van het dagelijks leven. Ik verzamel sporen van mijn interactie met objecten in de ruimte. Ik ben geboeid door de kortstondigheid van die sporen en breng ze via mijn werk voor het voetlicht.

Tijdens mijn residentie legde ik de schaduwen van het zonlicht vast, waarbij ik gebruik maakte van ballen. De ballen die ik gebruikte, waren kleine en goedkope objecten waarmee kinderen spelen en die worden gemakkelijk weggegooid. Toch hebben ze de perfecte bolvorm. Ik volgde de schaduwen die het zonlicht maakt en die we elke dag meemaken. Ik legde die schaduwen vast op twee plaatsen (in mijn thuisstad Seoel en in het Frans Masereel Centrum in België, waar ik aan dit project werkte). De schaduwen lijken op elkaar, maar hebben toch een andere vorm. Ze zijn nooit hetzelfde en zo voel ik me in mijn dagelijks leven ook."

Algemene residentie
19.06.2017 - 14.07.2017

 

Jae Young Kim_01

Jae Young Kim_02

Jae Young Kim_03

Jae Young Kim_04

Jae Young Kim_05

Jae Young Kim_06

Jae Young Kim_07

Jae Young Kim_08

Jae Young Kim_09

Jae Young Kim_10

Jae Young Kim_11

Jae Young Kim_12

Jae Young Kim_13

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen