Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Ignace Cami

Ignace Cami (Antwerpen, °1986) is actief als multidisciplinair beeldend kunstenaar, muzikant en recent als medeoprichter van projectruimte CRYING space.

In de werken van Ignace Cami staat het begrijpen en onderzoeken van identiteit centraal. Doorheen zijn oeuvre wordt duidelijk hoe hij zijn eigen identiteit als kunstenaar benadert en versmelt met cultureel erfgoed, wat uitmondt in een grote verscheidenheid aan beelden.

Deze eigen kijk op de wereld die is opgebouwd uit eigen herinneringen, het collectieve geheugen en een stevige injectie fantasie breidt zich gestaag uit en absorbeert alles wat zijn pad kruist. Zo gaat hij ook aan de slag met het creëren, ontleden en herdenken van symbolen. Aan de hand van poëtisch engagement zoekt hij een uitweg voor de collectieve affectie die vaak aan symbolen verbonden is.

Tijdens zijn residentie zal Cami het concept van de klassieke scheurkalender herdenken en toepassen op een project over een zingende hond. Dit zal resulteren in een absurde editie die speelt met de herkenbaarheid van objecten uit het huis en de relatie tussen taal en beeld. (HINT: de hond zingt het nationaal volkslied.)

https://www.ignacecami.be

Algemene residentie
28.08.2017 - 22.09.2017

 

Microculture (Cocoon) mixed media

Spell - ceramics, stool, sugarcubes

Fracture - polyester on fluorecent light

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen