Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Henriette Grahnert

Henriette Grahnerts manier van schilderen zou al lachend omschreven kunnen worden als 'Bad Painting' in het veld van de abstractie. Maar gefocust op de details en structuur van de oppervlakte bedrijft ze een schonere, beter georganiseerde 'Bad Painting Illusionism'. Ze combineert trompe l‘oeil geschilderde beetjes plakband met grove penseelstreken of lekkende kleuren. Dit passende gereedschap of afvalmaterialen van het schilderproces worden vaak gezien als protagonisten in haar schilderijen, maar ook als geometrische abstracte vormen en soms als realistische elementen. Ze jongleert met verschillende stijlen, en schrikt er niet voor terug om op bekend kunsthistorisch werk te tekenen of een poje ui te halen met werk van bekende kunstenaars. In haar worsteling met het medium schilderen, en met een vleugje ironie, laat ze 'the making of' zien. Haar vaak grappige titels openen een deur naar een associatieve wereld die je er op het eerste gezicht niet bij zou verwachten. Met een passie voor het tragikomische vertelt ze over problemen en moeilijkheden, vreemde situaties en grappige verhalen die een relatie en interactie tussen mensen kunnen uitlokken. Verhalen over Leven en Liefde.

Voor meer info over Henriette Grahnert volg de link.
 

Fundbüro

Fundbüro is een samenwerking tussen Marjolijn de Wit (NL), Henriette Grahnert (DE), Lubok (DE) en Lorenzo Bravi (IT). Gebaseerd op inspiratie uit de natuur, de geschiedenis, structuren, patronen, gevonden objecten en materialen, bepalen de pagina's hun eigen logica en zijn soms een op zichzelf staand systeem. Het boek is gedrukt op transparante lagen, een mix van zeefdruk en fotocopie.

Algemene residentie
03.06.2013 - 28.06.2013

 

cover

Henriette Grahnert - Der Mann ohne Zwischenleib 2012 50x40

Henriette Grahnert - Schluss mit Egomasche 2011 70x60

Henriette Grahnert - Sammlung Diverser Nullen 2009 80x63

Henriette Grahnert - Backstage Styling 2008 180x200

Henriette Grahnert - Fix Fix Fix It 2008 170x190

Henriette Grahnert - Ja schön aber das beantwortet nicht die Frage 2008 180x150

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen