Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Harriet Warden

De beelden die Harriet Warden creëert, hebben te maken met het proces van de beeldvorming en de opbouw van de betekenis op zich. Ze komen tot stand vanuit haar liefde voor collage en de combinatie van fragmenten van uiteenlopende bronnen, die ze verwerkt en een nieuwe, collectieve lectuur geeft in een volledig onsamenhangende context. Ze verwijzen naar historische, hedendaagse en mythologische elementen, maar zijn op zich losstaand, met nieuwe, onafhankelijke en symbolische interpretaties.

Harriet ziet ze als sculpturale opstellingen op papier. Apocalyptische landschappen. Decors voor onbekende voorstellingen. Ze bevatten een mix van sporen uit het verleden, het heden en een voorspelde toekomst en maken gebruik van een tegelijk prehistorische, geometrische, mystieke en futuristische visuele taal. Ze suggereren een droomachtige toestand met een vleug van voorgevoel. De delicate details worden gecompenseerd door sterke kleurcontrasten. De menselijke ervaring wordt voorgesteld aan de hand van landschappen en voorwerpen, eerder dan van mensen.

CONTACT
harriet.warden@gmail.com

Algemene residentie
02.04.2012 - 11.05.2012

 

The Wild Upheaval

On the Shores of the Mortal

The Desert of Despair

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen