Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Gowara Minsa

Het bijzondere aan Gowara Minsa’s houtsnedes, tekeningen, uitsnedes, etsen en occasionele schilderijen zijn de intuïtieve tekeningen van creaturen die half mens, half dier zijn, en de mening die zich ontwikkelt tijdens het artistieke proces. Haar werk heeft iets (Duits) expressionistisch, maar vertoont ook invloeden van de naïeve Art Brut of outsiderkunstenaar David Shrigley en zijn ironie. Gowara Minsa's wereld kenmerkt zich door horror vacui en wordt bevolkt door hybride creaturen, die evolueren uit ruwe lijnen, met grove handen en gezichtsuitdrukkingen, en impressies in woord en beeld creëren. De houtsnede zelf krijgt plastisch vorm: met een lasersnijder snijdt Gowara Minsa handen, voeten of silhouetten die ze op brutale wijze bewerkt en zo creëert ze frictie tussen precisie en spontaneïteit.

Tijdens haar residentie in het Frans Masereel Centrum heeft Gowara Minsa haar onderzoek naar de invloed van de achtergrond op de uiteindelijke afdruk uitgediept.

Algemene residentie
21.07.2014 - 29.08.2014

 

Gowara Minsa DP4

(c) Gowara Minsa

Gowara Minsa DP3

Gowara Minsa DP2

Gowara Minsa DP1

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen