Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Gerbrand Burger

In mijn werk gebruik ik elementen uit literatuur en architectuur, en andere persoonlijke observaties en vindingen. Vaak combineer ik ze of laat ik ze samensmelten op een nieuwe manier. De boektekeningen functioneren een beetje anders; het zijn meer rechtlijnige expressies van het belang dat literatuur en boeken hebben voor mijn werk. Voor mij was literatuur de eerste aanraking met kunst, en ik beschouw lezen als een van de meest diepgaande belevingen van verbeelding.

Tijdens mijn verblijf in het Frans Masereel Centrum werkte ik aan een reeks van zeven unieke drukken; ik ging verder waar ik was gebleven na mijn verblijf in 2014. Ik nam enkele resultaten van spontane experimenten uit mijn eerste verblijf als startpunt voor het ontwikkelen van een samenhangende groep werken. De werktitel van de groep is 'SEVEN MADMEN', verwijzend naar de visionaire en dystopische roman van de Argentijnse schrijver Roberto Arlt, aldus het verpersoonlijken van de zeven PERSONAGES en het doordrenken van hen met Arlts eerder absurde en desolate visie op de maatschappij in de twintigste eeuw, en met de onstabiele mentale toestand van het hoofdpersonage van de roman: uitvinder Erdosain.

 

Algemene residentie
11.01.2016 - 05.02.2016

 

Gerbrand Burger

Gerbrand Burger

Gerbrand Burger

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen