Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Gabriel Rico Jimenez

Over mijn ervaringen tijdens mijn residentie in Frans Masereel Centrum:

Het was bevredigend om technieken te gebruiken die zo veel geschiedenis en potentieel in zich dragen. Dit was mijn eerste ervaring in met de productie van grafiek vanaf nul (de keuze van de juiste techniek, de keuze van het papier, de keuze van de juiste kleuren en natuurlijk ook de handeling van de manuele methode).
Ik heb met drie technieken gewerkt (litho, serigrafie enbas-relief), soms vermengd in één werk. Bij elke techniek is de nood aan geduld uniek en distinct, en geduld is cruciaal bij alle drie technieken.
Het resultaat zijn zeven werken die over de mogelijkheden en het constructieproces spreken van ons mensen. De ontwerpen voor de werken had ik gemaakt voor het begin van de residentie. Voor mij is tijd een noodzakelijke maat, en ik probeerde mijn tijd te gebruiken om vooral dezeefdruktechniek te leren. Als kunstenaar vind ik dat superbelangrijk, om te kunnen leren en te tonen wat ik geleerd heb.
De plek waar je het Frans Masereel Centrum (Kasterlee) vindt is geweldig, omringd door de natuur, wat mijn zintuigen stimuleerde en me vrijheid in gedachten bracht en dus ook creatieve vrijheid.

Algemene residentie
16.09.2013 - 18.10.2013

 

Carbon piedra

Carbon huesos

Huesos 50cm x 75cm

Casa 50cm x 75cm

Animal

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen