Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Fernando Feijoo

KUNSTENAARSSTATEMENT

Fernando Feijoo ziet zichzelf als een gezelschilder, die rondreist en alle culturele verschillen en architectuurstijlen die hij in elke stad ontdekt, absorbeert en de levensstijl en –omstandigheden van de mensen in de 21e eeuw onder de loep neemt. Zijn waarnemingen komen tot uiting in zijn werk, zowel wat de techniek als wat het onderwerp betreft.

Zijn werk bevat zowel humor als de schaduwen van de donkere kantjes van de menselijke aard. Hij is sterk geïnteresseerd in sociale en politieke problemen, die dan ook vaak het hoofdthema van zijn creaties vormen. Zijn narratieve beelden bevatten verborgen of deels bedekte lagen informatie, die verder in het werk duidelijk worden, bijna als een subtekst die de individuele toeschouwer in het werk leest. Hoe dichter de toeschouwer bij het beeld komt, hoe meer hij begrijpt over de personages en het leven dat ze leiden.

Fernando houdt ervan nieuwe manieren te verkennen om werk te creëren door verschillende media te combineren en door materialen en technieken naast elkaar te gebruiken en op elkaar te laten inwerken, wat tot frisse perspectieven en resultaten leidt.

Tekenen is een krachtig medium, dat hem in staat stelt zijn ideeën in verschillende richtingen te sturen en fantastische dingen te creëren. Er zijn geen regels te volgen: het idee is experimenteren en plezier hebben. Het gemeenschappelijke vertrekpunt voor de ontwikkeling van ideeën in zijn schetsboeken is het gebruik van gemengde media. Die boeken neemt hij overal mee naartoe om zijn ideeën voor mogelijke projecten in de toekomst op papier te zetten.

CONTACT
Fernando Feijoo
Woont en werkt in Cambridge UK als kunstleraar en kunstenaar
www.fernandofeijoo.com
e-mail: feijoo@talk21.com

Algemene residentie
02.04.2012 - 27.04.2012

 

Machiavellian

supremacy

Dr Death

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen