Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Dennis & Vaast

Biografie

Vaast Colson’s (°1977, Kapellen, België) woont en werkt in Antwerpen. Hij studeerde schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij vervolgde en rondde zijn opleiding af aan de Post St. Joost in Breda. De hedendaagse beeldende kunstenaar zijn werk draait rond profiel, strategie en materialisatie en is vooral bezig met performance art.

Dennis Tyfus (°1979, Antwerpen, België) is muzikant en beeldend kunstenaar. Hij tekent, schildert, fotografeert, maakt films, speelt noise muziek, zingt, parodieert, produceert platen- en CD opnames, creëert boeken en magazines, heeft een programma op Radio Centraal, maakt collages, en bundelt zijn werk onder zijn label Ultra Eczema.

Samenwerking

Dennis Tyfus is bezig met de dingen, Vaast Colson is bezig met het beeld. Ze maken prachtige werken, die als kleurrijk en gonzend afval uit hun bezigheden tuimelen – een quasi organische samenwerking.

2014 - Radikaal & Radikaler, trampoline, Antwerpen
2009 - WHATNIGHT#2, Duvelhok, Tilburg
2007 - KOPSTOOT! De Brakke Grond en Bewaerschole, Amsterdam en Haamstede
2006 - Break down the walls, Stella Lohaus Gallery + Maes & Mathys gallery, Antwerpen

 

RollendeKoppen 2016 tyfus colson herman

Algemene residentie
04.01.2016 - 29.01.2016

 

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen