Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Christopher Corey Allen

Christopher Corey Allen werd in 1985 geboren in Minneapolis, Minnesota, Verenigde Staten. Hij woont en werkt in Detroit, Michigan en Minneapolis, Minnesota. Hij heeft een Bachelor in Fine Art van de University of Minnesota (2007) en werkt aan een Master in Fine Art aan de Cranbrook Academy of Art (2018).

Christopher zijn diverse werk combineert video en grafische media, sculptuur, performance en psaligrafie. Hij vindt zijn inspiratie in de meest uiteenlopende domeinen, van film tot religie, mythologie, antropologie, komedie, theater, alternatieve en populaire cultuur.  "De personages in mijn werk leven op het snijvlak van het reële en het imaginaire, waaruit vele verhalen voortkomen. Ik gebruik ze om te verkennen hoe je het lichaam in andere contexten plaatst om persoonlijke mythes en rituelen te begrijpen en de pluraliteit waarin ze kunnen bestaan." Christopher is geïnteresseerd in het gebruik van folklore en mythe om hedendaagse thema's te behandelen. Aan de hand van een geconstrueerde reeks visuele en stijlelementen onderzoekt hij de mythologie van zijn onderwerpen door middel van allegorie, symbolisme en patronen.

Vandaag wordt het werk van Christopher geïnspireerd door mythologische en hedendaagse archetypes die een variabiliteit van gender en vorm tonen, de complexiteit van het tweevoud mannelijk-vrouwelijk ontwikkelen en met onconventioneel gedrag de normale regels overtreden. Archetypes zoals de oplichter, de diva, de held. Het interesseert hem hoe deze archetypes kunnen worden gebruikt om de variabiliteit van gender en vorm en de continuïteit van mannelijk-vrouwelijk te belichten. In dit onderzoek worden voorstellingen van fixatie en herhaling, fetisjisering, de komische daad en figuratief verlangen esthetische instrumenten. Onconventioneel gedrag en het bizarre worden een ritueel in de lichamelijke verkenning en een metafoor voor het dagelijkse leven en de grenzen die ons gedrag afbakenen om de sociale normen in stand te houden. Christopher is gefascineerd door de ruimte tussen het voorgestelde zelf en het door de binnen- en de buitenwereld geïnterpreteerde zelf. Bij sommige mensen is deze ruimte groot, bij andere vrij klein.

Algemene residentie
03.07.2017 - 04.08.2017

 

beetjuice still

untitled

untitled (arancia rossa)

untitled(ball net jump)

beads 3 channel still

KVL Still 2

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen