Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Chris Dolman

(°1977 Vancouver Canada) Woont en werkt in Sydney, Australië.

Chris Dolman gebruikt de formalistische stijlfiguren van het modernisme met een ongerijmde humor en zelfspot. Als schilder, graficus, beeldhouwer en videokunstenaar vindt Dolman zijn inspiratie in de geschiedenis van het surrealisme en het komisch groteske.
In niet-traditionele zelfportretten verkent hij het gefragmenteerde zelf, boeiende thema's van twijfel en falen, en de ironie die inherent is aan het hedendaagse persoonlijke en artistieke leven.

Dolman heeft een MFA (onderzoek) van het Sydney College of Arts, Sydney University, 2016, en een BFA (first class) van het Victorian College of the Arts, University of Melbourne, 2010, waar hij ook de Wallara Travelling Scholarship ontving (2009). Hij werd bekroond met de 2017 AGNSW Dyason Bequest, en ontving New Work (early career) en ArtStart beurzen van de Australia Council for the Arts, en Artist Support van Arts NSW. Dolman nam deel aan internationale residenties in de Cité Internationale des Arts, en Villa Belleville, Parijs Frankrijk, en het Frans Masereel Centrum, Kasterlee België. Nationale residenties zijn: Hill End, Bundanon Trust, BigCi NSW, Ceramic Design Studio (Sydney Institute), en St George Institute of TAFE. Internationale tentoonstellingen zijn: Auckland Art Fair 2016, en SPVI Turner gallery Tokyo, en nationaal met solo- en groepstentoonstellingen in: Galerie Pompom, Alaska projects, Firstdraft, West Space, Seventh, FELTspace, Wellington St projects, MOP projects, Casula Powerhouse, Hazelhurst Regional, Hawkesburry Regional, Fontanelle, Anna Pappas, en [MARS] gallery.

Hij wordt vertegenwoordigd door Galerie pompom in Sydney.

Algemene residentie
03.07.2017 - 28.07.2017

 

Chris-Dolman-The Lonely Worm, and the Sad Act of Moving House_2017

Chris-Dolman-My Ghost's shadow plays trips_2017

Chris Dolmanempty vessels ice cream

Chris-Dolman-The 19th Hole Has a Slippery Green_2017

Chris-Dolman-Meloncholy Man_2017

Chris-Dolman-In His Head A fight breaks out between his past and present Self_2017

Chris-Dolman-Meloncholy Man, Blue_2017

Chris Dolmanempty vessels smell my finger

CHRIS DOLMAN_Anxious Tableau 2017

Chris-Dolman-FS

Chris Dolman_empty vessels hand towel

CHRIS DOLMAN_Downer 2017

Chris Dolman empty vessels tongue

Chris Dolman Empty vessels spinning plate

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen