Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Caroline & Inke Coolen

Inke Coolen (1979) studeerde in 2002 af aan de Sint-Lukashogeschool, Brussel, Atelier grafiek.
Caroline Coolen (1975) studeerde in 1998 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen, Atelier Beeldhouwkunst en Hisk, 2001.

Gezien de gezamenlijke interesses voor bepaalde thematieken (het diermotief, heraldiek, historische prenten, ...) alsook de beeldende benadering van onderwerpen (ironie, intertekstualiteit of om het met een uitdrukking van vandaag te zeggen; sampling), vinden wij het opportuun een gezamelijke aanvraag te doen voor een residentie in het Frans Masereel Centrum.
Hoewel het medium grafiek voor Caroline Coolen eerder sporadisch wordt aangewend is dit het medium tout court voor Inke Coolen om uitdrukking te geven aan haar indrukken en ervaringen in een snel veranderende wereld.

Ook het enorme aanbod aan beeldtaal leidde tot de het verwerken van die indrukken op een collage-achtige manier. Het samplen. Bestaande beelden worden uit hun context getrokken, bewerkt, herwerkt en opnieuw geïnterpreteerd. Nieuwe beelden en betekenissen ontstaan.
Deze wijze van werken is erg parallel aan de manier van werken van Caroline Coolen, zij het dan vooral in nieuwe sculpturen.
Naast het beeldhouwen is Caroline Coolen ook vaak aan het tekenen. Dit vertaalt zich vaak in kamervullende tekeninstallaties, of groot formaat houtskooltekeningen.

Echt gezamenlijk werk is niet ontstaan, wel een verhoogde concentratie en reflexie over ons werk.
Een concrete output zal zich uiten in een expo "Girque et les deux soeurs', Galerie Anouk Vilain, Diepenbeek.

www.carolinecoolen.com

www.inke-coolen.com/

Algemene residentie
07.01.2013 - 08.02.2013

 

Caroline Coolen - lumberjack

Caroline Coolen - moonman

Inke Coolen

Inke Coolen

Caroline Coolen

Caroline Coolen

Caroline Coolen - Kasterlee 1

Caroline Coolen - Kasterlee 6

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen