Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Carolina Cerbaro

Het onderwerp van optische illusies en illusoire objecten omvat verschillende domeinen van perceptie: visueel, inhoud, formeel, objectief, synesthetisch, sensueel, paranormaal enz. In Design is de visuele perceptie fundamenteel. De studie houdt zich bezig met het gebruik en de onderlinge relaties van vorm, kleur en compositie/ruimte en de effecten daarvan. Van daaruit opent zich een boeiend onderzoeksterrein. De folder Illusions – Studies I presenteert beelden van een eerste onderzoek en inspiratie, ontworpen en gerealiseerd met verschillende druktechnieken waaronder manuele offset, steendruk en vierkleurenzeefdruk. Tegelijkertijd heb ik mijn eigen kennis van de druktechnieken.

Ik heb een geometrische vorm gekozen en daarvan de wiskundige structuur onderzocht. Verschillende reeksen composities werden geëvalueerd op hun impact, met inbegrip van variabelen en ritmes als factoren. De technische drukomstandigheden bij het zeefdrukken beïnvloeden de esthetische praktijk en nodigen uit om te experimenteren. De resultaten van de optische illusies worden gepresenteerd op posterformaat. Dit werk wordt nog voortgezet.

Algemene residentie
13.10.2014 - 17.11.2014

 

Illusory Objects 03

Illusory Objects 02

Illusions Studies I Research

Optical Illusions 01

Optical Illusions 02

Sketchbook

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen