Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Benny Van den Meulengracht-Vrancx

Het werk van Benny Van den Meulengracht-Vrancx gaat meestal over wie hij is en wie hij probeert te zijn. Over wie andere mensen zijn en hoe we elkaar waarnemen. Over hoe jij en ik tegenover elkaar staan, wat we doen om de schijn op te houden en de emoties die daaruit voortkomen. Het eindigt vaak op twee tegengestelde wijzen: ofwel het kijken met de ogen en de confrontatie aangaande (!) ofwel zich verstoppen, verbergen en zich beschermen.

Hij probeert deze zaken te visualiseren in tekeningen, beeldhouwwerk, schilderijen enz. waarbij hij kiest voor specifieke types van visuele elementen, die specifieke associaties met zich meebrengen. Uiteindelijk gaat het altijd over omgaan met dingen, met de wereld rondom jou en vooral met jezelf. 

Benny Van den Meulengracht-Vrancx (°1989) woont en werkt in Antwerpen, België. Hij is ook mede-eigenaar en curator van de door kunstenaars geleide exporuimte Hole Of The Fox.

www.holeofthefox.be

Algemene residentie
06.03.2017 - 07.04.2017

 

Fallen knight Ceramics

Black knight, hat Ceramics

Dark Pond Acrylic on canvas

Eye drawing Aquarelle on paper

Beautiful knight Collage, ballpoint pen, East-Indian ink

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen