Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Barbara Schulz

Barbara Schulz wijdt zich al het grootste deel van haar leven aan strips en drukwerk.

Haar kunst is een fusie van geschreven en visuele taal. Ze spreekt een verhalende taal, met het verhaal over de illustratie als doel. Haar werk gaat ook over gereproduceerde veelvouden en hoe geen twee kopieën identiek zijn, net zoals geen enkel verhaal tweemaal op dezelfde manier kan worden gelezen. Uit elke aanblik komen nieuwe betekenissen tevoorschijn. Een subtiele verschuiving in de positie van een drukplaat kan een magisch effect teweegbrengen, dat een nieuwe nuance schept in een werk.

Sommige van de strips die ze in haar carrière als striptekenares heeft gemaakt, zijn bedoeld als amusement, andere zijn educatief en in nog andere verkent ze persoonlijke thema’s. Van de door haarzelf gepubliceerde strips maakt ze handmatig gekopieerde en ingebonden ‘run’ edities. Elke individuele kopie is anders en uniek, net zoals elke lezer zijn of haar eigen, unieke manier zal hebben om de strip te lezen, wat bijdraagt tot de waarde van het werk.

Algemene residentie
14.05.2012 - 08.06.2012

 

Barbara Schulz 1

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen