Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Andrea Galiazzo (HISK)

Een paar weken voor mijn residentie werd mijn fiets gestolen in Brussel. In plaats van mij neer te leggen bij zijn verlies, probeerde ik zijn terugkeer te verzekeren. Vervolgens maakte ik een editie zeefdrukken die in de stad verspreid werden. Ik maakte ook een bijkomende luxe editie van 10 prints, waarvan de verkoop voldoende zullen opbrengen om een vervangingsfiets te kopen.

Tegelijkertijd heb ik gewerkt aan een serie litho's die de eerste NASA raketlanceringen afbeelden. Tien verschillende prints werden verstuurd naar fictieve adressen zonder enige terugkeermogelijkheid. In mijn verbeelding verblijven ze voor altijd in een post limbo, voor altijd op ontdekkingsreis. Ooit werden de foto's gebruikt om de space race en het technologische proces te promoten, maar nu documenteren ze enkel de veroudering van dat eigenste idee; gevangen tussen verleden en heden, zitten ze in een nieuwe poëtische dimensie.

Algemene residentie
30.09.2013 - 11.10.2013

 

IMG_2162modifweb

IMG_2256modifweb

posterweb

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen