Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Anastasia Mikhaylova

"Het gebruik van licht als instrument is belangrijk in mijn werk in het algemeen en ook als brug tussen verschillende media. Andere kenmerken zijn de interactie tussen disciplines en de experimentele benadering. Het conceptuele basisdoel van mijn artistieke praktijk is de confrontatie van relaties en verschillen binnen een thema - om hun impliciete of tegenstrijdige karakter ter discussie te stellen.

De belangrijkste onderwerpen van mijn huidige werk zijn het fotogram en de fusie van fotografie en grafische kunst. Mijn onderzoek in het Frans Masereel Centrum trachtte de artistieke mogelijkheden van de combinatie van fotomechanische en drukprocessen aan te stippen. Met dat doel heb ik methodes uitgewerkt om objecten en röntgenbeelden in zeefdrukken te transformeren en het resultaat op uiteenlopende manieren naar een uniek stuk te laten evolueren."

Onderzoeks-residentie
08.09.2014 - 07.11.2014

 

BoC

determination of body outline

Head of Medusa

1.chase

2.making of chase

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen