Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Residenties '19 - '20

Aïda Andrés Rodrigálvarez

Barcelona (°1985)

"Mijn gedachten bestrijken een subjectieve wereld van ideeën, intuïties en instincten. Gevoelens worden voortgebracht door de herinneringen van het lichaam dat in de wereld verkeert. Oneindigheid wordt gepresenteerd door de meest buitengewone gedachten. Oneindige ruimte wordt voorgesteld via herinneringen aan specifieke momenten en dagelijkse gewoonten. Dit onderzoek wordt concreet gemaakt via beelden en specifieke objecten die een oneindige mentale ruimte proberen te herscheppen.
Het sublieme wordt ervaren in gebieden met extreme natuur, maar het wordt ook gepercipieerd tijdens momenten die zo alledaags zijn dat je ze haast niet opmerkt – wat Marcel Duchamp “inframince”  of infra-onbeduidende  momenten noemde.
Zelfs op de meest oninteressante dag maak ik enkele sublieme gebaren mee die mij verbinden met het simpele feit van te leven. Daarmee wordt een symptomatische existentiële leegte gevuld.
De aandachtige observatie van het dagelijks leven en de gevoelige perceptie van specifieke momenten stellen mij in staat de wereld te begrijpen in relatie tot die infra-onbeduidende momenten. Ik vertaal die momenten van perceptie naar “infra-onbeduidende objecten”: voorwerpen die het oneindige moment bevatten die mij in de wereld plaatsen via een visuele waarneming die als een uitbreiding van de tastzin werkt."

Algemene residentie
24.04.2017 - 19.05.2017

 

Imagen 4, From the sublime to the postinframince, aluminium plate inked for mezzotint, 50x75cm

What I see when I close my eyes, lithograph on cotton paper, 75x107cm

What I see when I close my eyes I, lithograph on cotton paper, 75x107cm

Magic gelb, installation of 12 paper cilinders

Imagen 13, From the sublime to the postinframince, pinhole photograph, 50x50

From the sublime to the postinframince, Frabra i Coats, Barcelona 2016

Huidige residenten

Toekomstige residenten

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen