Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

Print Lab

Digital basics voor printmaking - Kevin Haas

diepdruk lithografie zeefdruk hoogdruk

SAMENVATTING
Kevin Haas geeft in zijn handout definities van halftone, bitmap, resolutie, PPI, Image Mode/Pixel Depth, DPI, LPI, Laser printers en Inkjet printers. Hij gaat ook dieper in op de formules voor het bepalen van PPI, DPI, en LPI.

http://public.wsu.edu/~khaas/?/technical-handouts/

BIO
Kevin Haas groeide op in de landelijke Midwest, en werd geïnspireerd door de verlaten industriële omgevingen van St Louis, Chicago en Gary. Hij haalde zijn Bachelor diploma in Chicago en studeerde grafiek en digitale media aan Indiana University, waar hij zijn MFA haalde. Hij is momenteel professor aan Washington State University, waar hij het grafisch atelier coördineert. Sinds 1995 werd zijn werk tentoongesteld in solo en groepstentoonstellingen doorheen de VS en Canada. Zijn werk werd opgenomen zin tentoonstellingen OHGE Ltd. en Davidson Galleries in Seattle, het Jundt Museum in Spokane enDeluge Contemporary Art in Victoria, BC. Hij ontving zowel het Artist Trust Fellowship en GAP grant, en was resident in het Frans Masereel Centrum in 2010 en 2012.

http://www.kevinhaas.com/

Reacties

digital basics printmaking-1
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen