Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed

Print Lab

PRINT LAB is een online tool voor kunstenaars die op zoek zijn naar technische expertise op gebied van grafische technieken. De input komt van kunstenaars en experts in het grafische veld. Ook de resultaten van de onderzoeksresidenties op het Frans Masereel Centrum worden geïntegreerd in de cluster. De database is een verzameling van korte infoblokken in de vorm van pdf’s, tekst, video, links, etc. die technische expertise ‘beleefbaar’ maken. Via de tags kan je een specifiek onderwerp zoeken. De artikels kan je downloaden door onderaan de pagina op het pdf-icoontje te klikken.

WIL JE ZELF IETS DELEN? De informatie die je aanlevert wordt gelezen door onze meester drukker voor we ze op de website posten. De informatie die je beschikbaar stelt kan je auteursrechtelijk beveiligen via creative commons. Reeds bestaande informatie op You Tube of andere locaties delen we met alle plezier als je ons daarvoor de toestemming geeft. Input en suggesties zijn altijd welkom!

In de kijker

  • Raster

    Onderzoek Kyuha Q Shim Tijdens zijn onderzoeksresidentie in Frans Masereel Centrum in 2017 heeft Q het gebruik van rastering bestudeerd in het werk van de Nederlandse vormgever Karel Martens.
    Lees meer >

Recente artikelen

Recente commentaren

zoeken

TOPICS

aquatintblinddrukdiepdrukdroge naaldetshoogdrukhoutgravurehoutsnedekopergravurelinosnedelithografiemezzotintoffsettypovernis-mouvlakdrukzeefdruk

Extra links

www.printwiki.org

www.printpedia.info

 

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen