Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

news

Schoolresidentie: open call deadline 31 mei 2018

OPEN CALL voor schoolresidenties in 2018

Aanvragen voor schoolresidenties in 2018 op het Frans Masereel Centrum zijn geopend.
Elke universiteit, ook al is het geen grafische richting, kan een aanvraag indienen tot een residentieperiode.

Door de grote vraag naar schoolresidenties maakt het Frans Masereel Centrum dit najaar negen weken vrij. De schoolresidentieperiodes lopen van 29 september tot en met 30 november 2018. Een universiteit kan een aanvraag indienen voor een groep tot acht studenten en twee docenten. De kost van een schoolresidentie varieert van 500€ tot 900 € afhankelijk van de formule die gekozen wordt. Er wordt een periode van één tot maximaal twee weken aangeboden.De deadline voor het ingeven van de residentie aanvraag is 31 mei 2018. De selectie wordt bekend gemaakt half juni. 
Doordachte voorstellen met grafische ‘out-of-the-box’ mentaliteit en een samenwerking met andere universiteiten en/of faculteiten zijn belangrijke criteria voor de selectie.
Voorwaarden en aanvragen voor schoolresidenties op het Frans Masereel Centrum kan je terugvinden op: http://fransmasereelcentrum.be/nl/inschrijving/schoolresidentie/
De deadlines voor de andere residentie-types zullen op een later moment worden opengesteld. Momenteel worden enkel schoolresidenties aanvaard.

 

school2018jpg
school2018a
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen