Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

news

OLIVIER GOETHALS: FMC 2020

Het Frans Masereel Centrum vroeg aan de Belgische architect en beeldend kunstenaar Olivier Goethals om, in een van de ruimtes van de recente nieuwbouw, een omvangrijk meubelstuk te realiseren, bestaande uit een bibliotheek, een zithoek en een stille werkplek. Goethals voegde er planten aan toe, een indrukwekkende lichtbak en zelfs een rustplek .

Op 2 februari activeren we de installatie met de herlancering van de veelgeprezen publicatie 'Al de zwart-wit foto's tot 1998' van Jef Geys. Dit vuistdikke boek bevat ongeveer 500 pagina's gevuld met contactafdrukken van alle foto's die de kunstenaar in de eerste veertig jaar van zijn artistieke praktijk heeft gemaakt. Als zodanig biedt dit belangrijke referentieboek, dat meer dan tien jaar niet beschikbaar was, een panoramisch overzicht van deze kunstenaar als meedogenloos observator en chroniqueur van de (eigen) geschiedenis.

Foto: Michiel De Cleene.

MDC_OG_FMC_003_HR
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen