Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

news

Nieuwe publicaties en prints

Ecstatische liefde, kookpotexistentialisme, verdorie goede linzensoep: dat borrelt er - kleurrijk en speels - in 'A Cookbook' van Dorothy Iannone, grande dame der bohémiennes. En van haar feministisch-erotische prints heeft Frans Masereel Centrum ook nog een paar laatste exemplaren te koop. 

Gaat de dialoog tussen eeuwigheid, verschijnen en verdwijnen maar wat graag aan: Pieter Vermeersch. Voor zijn solotentoonstelling in Galerie Perrotin in New York verzorgde FMC een titelloze zeefdruk, die de grenzen tussen twee- en driedimensionaal, immaterieel en tastbaar, tijd en ruimte aftast en vervaagt.

Frans Masereel Centrum werd onlangs voorzien van een nieuw paviljoen. De Brusselse schilder-architect Jean Glibert zorgde voor de artistieke invulling. De complexe houten dakconstructie van het vernieuwde Centrum, die in se statische architectuur, heeft hij doorkliefd met een witte pijl die meedanst met elke beweging van oog en lijf. Zijn kunstintegratieproject voor Frans Masereel Centrum én zijn artistieke principes bundelde hij wonderwel in een titelloze portfolio, een prachtige puzzel van licht.

 

Ianone - A Cookbook
Jean Glibert
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen